WordPress website onderhoud

 

Waarom?

Waarom WordPress onderhoud?

Een website heeft net als een auto ook af en toe onderhoud nodig om goed te kunnen blijven functioneren.
WordPress is Open Source software. Dat betekent dat iedereen vrij is om het te gebruiken. Regelmatig worden door WordPress updates beschikbaar gesteld. Soms zijn dit maar kleine updates maar het komt echter ook voor dat een update een compleet nieuwe functionaliteit bevat. WordPress onderhoud is daarom niet altijd een kwestie van ‘Updaten en klaar’.

Met welke updates moet je rekening houden?

WordPress core

WordPress plugin

WordPress thema

WordPress core

Bij WordPress onderhoud zijn de WordPress core updates bijzonder belangrijk. Wereldwijd zijn er duizenden web ontwikkelaars en programmeurs die zich met WordPress bezighouden en voorstellen indienen voor de verbetering van het content management systeem dat WordPress is. Die updates verschijnen geregeld en bevatten verbeteringen in het systeem wat betreft gebruikersvriendelijk-heid, beveiliging, enzovoort. Het is dus van belang dat zodra een dergelijke update het daglicht ziet, WordPress te updaten.

WordPress plugin

De WordPress plugins (eigenlijk een soort kleine softwareprogramma’s die functionaliteit toevoegen aan je website) zijn bij updates gevoelig voor storingen die worden veroorzaakt door andere plugins en door de WordPress core. Tevens zijn deze plugins populair bij internet-criminelen, in de meeste gevallen zijn dit scripties (criminelen die door middel van speciale software proberen binnen te dringen op een website). Scripties maken veelal gebruik van verouderde plugins waar lekken in zijn ontstaan.

WordPress thema

Het WordPress thema is datgene waar je website zijn uiterlijk van heeft gekregen Het is het raamwerk waarmee de website ontwikkelaar werkt om je bedrijf een goede online uitstraling te geven.
Updates van de WordPress core en plugins kunnen ook zijn effect hebben op de WordPress thema’s en dan is het soms nodig dat het thema een update krijgt. Ook kan het zijn dat een thema ineens een zwak punt blijkt te hebben, waar hackers gebruik van kunnen maken. Ook hiervoor moeten er nieuwe updates doorgevoerd worden.

Problemen die zouden kunnen treden.

Door lekken in verouderde software kunnen virussen of internetcriminelen makkelijker binnen dringen, je website zou dan doorverwezen kunnen worden naar websites waar je niet echt blij van wordt of je pagina inhoud wordt veranderd

Door conflicten in de software kan een website crashen en dus niet meer functioneren

Contactformulieren die niet meer werken.

In nieuwere webbrowsers worden pagina’s niet meer naar behoren getoond

Top WordPress onderhoud voor een mooie prijs

Website